Guy Gavriel Kay na Liburniconu 2011!

Liburnicon 2011

Festival znanstvene fantastike i fantastike – Liburnicon održat će se 19.-20.8.2011. u prostoru OŠ „R. K. Jeretov“ Opatija.

POČASNI GOST – Guy Gavriel Kay

Guy Gavriel Kay Specijalni i počasni gost ovogodišnjeg Liburnicona je svjetski poznati fantasy pisac Guy Gavriel Kay. Guy Gavriel Kay višestruko je nagrađivani kanadski autor fantastike i po mnogima jedan od najboljih pisaca fantastike svih vremena. Njegova su djela prevedena na 22 jezika, a prodana više od dva milijuna primjeraka. Ima čitalačku publiku u cijelom svijetu, te je često jedna je od najvećih zvijezda svjetskih konvencija znanstvene fantastike i fantasya. Za svoj rad dobio je brojne nagrade npr. Wine Pine Award, World Fantasy Award, International Goliardos Award itd. Mnogima je poznat i po tome što je radio na dovršenju slavnog Tolkienovog „Silmariliona“. U Hrvatskoj vlada veliko zanimanje za njegov rad, a na Liburnicon Kay dolazi predstaviti svoje djelo „Ysabel“ koje izlazi u izdanju izdavačke kuće Algoritam, koja je jedan od pokrovitelja ovogodišnjeg Liburnicona.

NOVOSTI – Liburnicon 2011.Svake godine pripremamo neke promjene u programu, koncepciji i sadržaju. Sigurno vas zanima što to ove godine kuhamo u našem magičnom loncu…

Novo uređenje, bogati zabavni sadržaj, radionice koje još niste probali, izvrsna glazba i film, mogućnost da za male novce kupite željenu knjigu, izlagači, kolekcionari, lude prezentacije, performansi, interaktivna predavanja, bogata gastronomska ponuda, brojne društvene i originalne Liburniconske igre, te program koji je koncipiran da se za svakoga nađe po nešto. Tu je svakako i nezaobilazni znanstveno-fantastični talk-show TV-voditelja Krešimira Miška “Znanost za budućnost” sa popularnim gostima. Od predavanja treba istaknuti sadržaje iz popularnih znanosti i misterija, mitologije, futurologije, gameing kulture, te nezaobilaznih predavanja o popularnim SF serijama. No, o detaljima naknadno.

Prošle godine Liburnicon je posjetilo rekordnih 800 posjetitelja, a ove godine zbog atraktivnosti i kvalitete programa očekujemo još više gostiju iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva. Prostor škole, odnosno kompleks Liburnicon, zanimljiv je i prostran, a posebno ćemo se truditi ove godine ga urediti i tehnički dotjerati.

KOSTIMIRAJTE SE! Podsjećamo da ponesete svoj kostim na Liburnicon! Dovoljno je kostim ili masku nositi za vrijeme nekog natjecanja i organizatori vam pripremaju posebne pogodnosti za sve vas kostimirane!

ORGANIZIRANO NOĆENJE: Ukoliko dolazite iz drugih krajeva, a nemate novaca za smještaj u nekim od opatijskih hotela, organizirano je noćenje u dvorani za obje noći. Prijave za smještaj možete slati na liburnicon@kulturnifront.hr. Nažalost, broj mjesta je ograničen stoga što prije požurite! Kotizacija za jedno noćenje iznosi 20kn. Ponesite vreće za spavanje ili spužve.

PROGRAM: http://wp.curiositydev.com/old.liburnicon.org/
VRIJEME: 19.-20.8.2011.
MJESTO: osnovna škola „R. K. Jeretov“
ULAZNICE: 50kn/ dva dana, 30kn/jedan dan
PARKING: Free
LOKACIJA: blizu trgovačkog centra Billa, 200m od plaže, 5 min do centra grada

PROSTOR LIBURNICONA: http://wp.curiositydev.com/old.liburnicon.org/program/kako-do-nas

Više o Guy Gavriel Kay: http://www.guygavrielkay.ca/

NAPOMENA: Iznesene informacije informativnog su karaktera, te su moguće promjene i izmjene u njihovom sadržaju zbog neplaniranih okolnosti