Hvala svima što nas podržavate!

Liburnicon 2012

Liburnicon 2012. bio je po mnogima najbolji Liburnicon do sada. Neki su ga nazvali i kon-konova. Jako je lijepo čuti vaše pozitivne dojmove koje su nam preko društvenih mreža, e-mailova i poruka stalno pristizale.

Svi koji nam se nisu mogli pridružiti, zaista mogu žaliti jer je atmosfera bila veličanstvena. Nakon sedam godina mukotrpnog rada, sada zaista sa pravom možemo reći da smo napravili Liburnicon gotovo bez ozbiljne mane. Naravno, bilo je grešaka, ali vi ćete nam ih, nadamo se, oprostiti.

Ajmo na brojke

Tijekom cijele godine preko 50 volontera i organizatora radi na osmišljavanju i realizaciji programa Liburnicona. Ukupno je utrošeno preko 4000 volonterskih sati rada. Liburnicon je posjetilo preko 1200 posjetitelja, većinom mladih, iz svih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva. Imali smo posjetitelje (i natjecatelje!) iz Francuske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije… Rekordan je bio i broj posjetitelja iz Zagreba (preko 100). Predavanje Korada Korlevića i Talk-show Krešimira Miška u velikoj dvorani ukupno je pratilo gotovo 400 gledatelja, a za tu smo primjenu koristili novi projektor te razglas. Niti jedno predavanje ili prezentacija nije prošla bez najmanje 40 posjetitelja. Program Liburnicona 2012. je imao preko 55 sati (dosta programa je išlo istovremeno).

Počasni gost Liburnicona 2012., Steven Erikson, za vrijeme posjeta Opatiji (proveo je ovdje na naš poziv mjesec dana) pisao je ovdje svoje novo djelo inspiriran antičkim gradovima Istre, srednjovjekovnim primorskim mjestima, te mirnim opatijskim životom.

Ovom prilikom zahvalili bi se svim volonterkama i volonterima, ljudima koji su nam na bilo koji način pomogli. Zahvajujemo svim sponzorima na pruženoj partnerskoj ruci, a to su: Grad Opatija, HBO Adria d.o.o., Liburnija.net, Turistička zajednica Grada Opatije, Mediteran Adria d.o.o., Liburnia Riviera Hoteli d.d., Algoritam d.o.o., Melior d.o.o., Meridijani d.o.o., Libertatem Culture, itd. Zahvaljujemo se i djelatnicima osnovne škole “R. K. Jeretov” koji su nam pomagali, a posebno ravnatelju g. Glavanu. Zahvaljujemo svim sudionicima programa, udrugama, pojedincima, natjecateljima i svima onima koji su pomogli Liburnicon da bude ono što je.

Posebna zahvala svim posjetiteljima koji su nas podržali i posjetili opet u rekordnom broju!

Organizacija Liburnicona 2012.

Volonteri i organizatori na festivalu Liburnicon

Volunteer on festival Liburnicon!