Najava: Liburrrnicon 2013. (Pirate Edition)

Liburnicon 2013

8. Festival znanstvene fantastike i fantastike „Liburnicon“ održati će se 23.–24. 8. 2013. u posebno uređenom prostoru Osnovne škole „R. K. Jeretov“ Opatija. Kao i svake godine očekuje Vas niz noviteta, a program će i dalje obilovati zanimljivim predavanjima, zabavnim sadržajima, projekcijama, performansima, radionicama, koncertima, izložbama, te brojnim društvenim igrama, a sve će upotpuniti i kvalitetna gastronomska ponuda, te specijalne fantastične dekoracije. Ove godine sve je u znaku – pirata. To je ovogodišnji lajtmotiv koji ćete moći osjetiti kroz „oko, grlo i nos“ u neponovljivom izdanju Liburnicona.

8. Festival znanstvene fantastike i fantastike „Liburnicon“ održat će se 23. – 24. 8. 2013. u posebno uređenom prostoru Osnovne škole „R. K. Jeretov“ Opatija. Kao i svake godine očekuje Vas niz noviteta, a program će i dalje obilovati zanimljivim predavanjima, zabavnim sadržajima, projekcijama, performansima, radionicama, koncertima, izložbama te brojnim društvenim igrama, a sve će upotpuniti i kvalitetna gastronomska ponuda, te specijalne fantastične dekoracije. Ove godine sve je u znaku – pirata. To je ovogodišnji lajtmotiv koji ćete moći osjetiti kroz „oko, grlo i nos“ u neponovljivom izdanju Liburnicona.

Kao i svake godine, i ove očekujemo cijeli niz poznatih predavača; Korado Korlević, Davor Jadrijević, Ivan Šimatović, Ivo Turk, Aleksandar Žiljak, Ratko Martinović, TV voditelj Krešimir Mišak i mnogi drugi. Međutim, Liburnicon ove godine posebnu pozornost stavlja na ženske snage SF&fantasy književnosti.

Ovogodišnja počasna gošća Liburnicona je poznata američka književnica Jacqueline Carey (http://www.jacquelinecarey.com/). Na Liburnicon nam dolazi u suradnji sa našom poznatom izdavačkom kućom Algoritam d.o.o. i Ministarstvom kulture RH. Gošća će nam se predstaviti sa svojim djelom “Kushielova strijela” gdje je zasigurno ispisala najljepše stranice suvremene fantastike. Spisateljicu prate vjerni fanovi širom svijeta, a za njeno gostovanje u Hrvatskoj imamo već najave grupa ne samo iz Hrvatske, nego i iz inozemstva.

Ovogodišnji Liburnicon biti će obilježen i po tome što nam iz Engleske dolazi još jedna iznimna književnica u goste, a radi se o bogato nagrađivanoj Cheryl Morgan (čak 4 Huga!), urednici i kritičarki znanstvenofantastične književnosti. Ona će nam se predstaviti i sa predavanjem na temu: Urban Fantasy.

Podsjećamo da su do sad Liburnicon posjetili brojni poznati gosti poput prof. dr. sc. Davora Pavune, akademik Vladimira Paara, dr. sc. Ivana Šimatovića, dr. sc. Slavka Kulića, dr. sc. Đurđice Ugarković, astronoma Korada Korlevića, arheologa Ranka Starca itd. A posebno izdvajamo gostovanje Guy Gavriel Kaya, kanadskog autora fantastike i po mnogima jednog od najboljih pisaca fantastike svih vremena te prošlogodišnjeg počasnog gosta književnika Stevena Eriksona.

I na ovom Liburniconu očekujemo izvrsnu posjećenost (preko 1400 posjetitelja), a program koji nudimo biti će namijenjen svim dobnim skupinama. Za djecu do 10 godina organizirana je dječja škola gusarenja sa raznovrsnim edukativnim sadržajem, za mlade preporučamo zabavne originalne Liburniconske igre, radionice i kvizove, dok za starije i odrasle preporučamo izvrsna predavanja i prezentacije koje će zadovoljiti svačije ukuse. Uz sve navedeno, posjetitelje očekuje bogati nagradni fond naših sponzora, te raznolika ponuda izlagača.

Za posjetitelje željne glazbenih atrakcija smo se ove godine posebno pobrinuli. Uz izvrsno hladno piće i finu zemaljsku hranu zabavljati će Vas Belfast food i The Shamrock.

Ulaznice: 30kn/jedan dan, 50kn/dva dana

Parking: besplatan (predlažemo doći što ranije)

Noćenje: 20kn/noć (dvorana je udaljena 1km, predbilježbe se primaju do 15.8. na e-mail: liburnicon@gmail.com)

Gosti: Krešimir Mišak, Korado Korlević, Davor Jadrijević, Ivo Turk, Ratko Martinović, Dario Jelušić, Vedran Čačić, Ivan Šimatović, Jadran Rubeša, Aleksandar Žiljak, Neven Antičević i mnogi drugi..

Teme: „Lopovi, pirati, hajduci“, „Digitalna ilustracija“, „Infracrvena fotografija“, „Jedna Teslina stranica“, „Tradicijski brodovi gusara“, „Fantastični bestiarij“, „Izgubljeno blago potopljenih brodova“, „Tajna vječne mladosti“, „Ukleti brodovi“, „Fenomen znanja prije znanja“..

Konačan program će biti postavljen na našem web siteu do 10.8.2013.

Za sve informacije posjetite nas www.liburnicon.org ili nas kontaktirajte na udruga@kulturnifront.hr