Igre i kvizovi

Liburnicon 2013

Kao i svake godine, i ove godine vam nudimo brojne igre i druge zabavne sadržaje.

Plažakon

Kapetan Scarbrow, pošast Jadranskog mora, vratio se u matičnu luku Volosko nakon višegodišnje plovidbe. Ali neće dugo ostati na kopnu. Već sutra isplovljava u novu potragu za slavom i bogatstvom. Potrebna su mu samo tri mornara da popuni posadu najokorjelijih pirata, a jedan od njih možda ćeš biti baš ti. Pridruži nam se na ovogodišnjem Plažakonu.

Settlers

U ovoj poznatoj igri, upravljate s jednom od grupa naseljenika otoka Catan. Vaš cilj je koristeći resurse na otoku i vještine dobrog trgovca, izgraditi nove nastambe i ceste prije vaših protivnika i pobijediti. Svaki krug, bacanjem kockica naseljenici ubiru prinos i koriste ga za gradnju ili razmjenu. Izgrađena naselja i gradovi donose bodove, a dodatne bodove možete osvojiti i ako posjedujete najdužu cestu ili najveću vojsku. Cijela igra je specijalno dizajnirana na „Jumbo“ veličinu za festival Liburnicon i prvi puta je predstavljena na Liburniconu 2012. Bacanje ogromnih D6 kockica zahtjeva posebnu vještinu i predstavlja posebno zadovoljstvo, pogotovo ako pogodite protivničkog igrača. ;) Igra je namijenjena za 6 igrača i preporučuje se za starije od 12 godina.

Guess the song – 60′s

U ovom veselom kvizu možete pokazati svoje glazbeno znanje, a ovoga puta tema su – šezdesete. The Animals, The Beatles, The Rolling Stones, The Who, The Kinks, Bob Dylan, The Byrds, Janice Joplin, Lynyrd Skynyrd, Johny Cash samo su neki od bendova koji su obilježili ovaj period. Pokaži da poznaješ omiljenu glazbu svojih roditelja ili djedova/baka. :) Kviz već tradicionalno vodi DJ Nikola.

Battleship

Podvizi velikih kapetana i admirala obilježili su povijest pomorstva. Preuzmi svoju flotu, naoružaj je i povedi u nove ratne pustolovine. Tvoj zadatak je razoriti neprijateljsku mornaricu i zauzeti mjesto među velikanima.

Warhammer prezentacija

Kratki uvod u osnove igre koja nije igra već obuhvatan hobby smješten u fantastični svijet orkova, elfova, demona i čarobnjaka, brutalnih bitaka i stalnih osvajačkih pohoda u kojem možete naučiti štošta, od mogućnosti razvoja osjećaja za estetiku, posebice estetiku ružnoga, do mogućnosti uništenja općeprihvaćenih pravila etike. I kako uz to uništiti protivnika na bojnom polju.

The Captain’s Gauntlet / Kapetanov Izazov

Through daunting tasks, prove you’ve got what it takes to be the BEST pirate captain! Drink, walk the plank and prove your salt’s worth, and pray to Davy Jones that your crew thinks you good enough!

Kroz izazovne zadatke dokazi da imaš ono sto treba za postati NAJBOLJI piratski kapetan! Pij, prohodaj daskom i dokazi da si vrijedan svoje soli, i pomoli se Davy Jones’u da te tvoja posada smatra dostojnim!

Machina Arcana

Igra će biti premijerno prikazana na ovogodišnjem Liburniconu! Machina Arcana je kooperativna horor društvena igra (boardgame) za 1-4 igrača. Najbitnije pravilo je – preživjeti. Igrači se stavljaju u ulogu istraživača koji prolaze kroz drevne podzemne komplekse nepoznatog podrijetla. Istraživači se suočavaju s čudovištima (preuzeta iz djela H. P. Lovecrafta) u steampunk svijetu. Igrači sakupljaju opremu, imaju interakciju s okolinom, bore se s čudovištima te prepuštaju bogatim narativnim elementima igre.

Kompletna priča je podijeljena u više scenarija, od kojih svaki predstavlja zasebnu igru. Svaki scenarij sadrži poglavlja, sa svojim narativom i pojedinostima. Cilj igre je napredovati kroz priču i suočiti se sa stravom koja vreba na završetku svakog scenarija.

Machina Arcana deskGlavna ideja iza Machine Arcane je omogućiti igračima zabavnu ali strašnu igru koja se nikada neće odigrati na isti način te pružiti razne strateške pristupe kroz jedinstvenu mehaniku. Igra je sama po sebi skalabilna te ne postoje uvjeti ovisno o broju igrača. Kako se priča razvija, tako istraživači dolaze do sve naprednije opreme. Ali oprez, ako su prespori, užas bi mogao prevladati te ih proždrijeti cijele.

http://machinaarcana.com/

Play Station kviz

Vraćamo vas kroz vrijeme u ovom nostalgičnom i magičnom kvizu, s mrvicom horora, i ispitujemo vaše znanje o igrama koje su promijenile svijet na najpopularnijoj konzoli. Testirajte svoje znanje, odlično se zabavite i i možda baš vi osvojite neke od vrijednih nagrada.

GOT sraz kviz

Na prošlom Liburniconu vodila se žestoka bitka između petorice pretendenata na Željezno prijestolje; sukobivši svoje znanje u ovom izrazito opsežnom i interaktivnom kvizu, samo je jedan mogao izaći kao pobjednik. No u nemirnim vremenima ništa nije sigurno, sukobi koji dolaze prijete nam poput duboke mračne jame. No za neke kaos nije jama – kaos su ljestve. Mnogi natjecatelji koji se njima pokušaju uspeti padaju, bez mogućnosti da pokušaju ponovno. Neki, koji imaju priliku prijaviti se, odbijaju uzdajući se u bogove ili ideale. Na vama ostaje hoćete li se zavaravati ovim iluzijama, ili ćete poslušati Baelishov savjet znajući kako su samo uspon stvaran te prijaviti na najobuhvatniji kviz Liburnicona.

NEDJELJA: D&D Day

Dungeons and Dragons igra je (za neke i puno više od igre) koja se već desetljećima mijenja i razvija; tako dok neki ‘žive u prošlosti’ držeći se legendarnih AD&D izdanja, neki jedva čekaju da isprobaju nešto novo, kao što je D&D Next s čijom se izradom upravo dovršava. Neslužbeni program nedjeljnog Liburnicona vodi vas u putovanje kroz vrijeme, od prošlosti do budućnosti; 4 DM-a, 4 ekipe, 4 edicije: ako ste oduvijek željeli isprobati nešto novo (odnosno staro), tu su AD&D, D&D 3.5, D&D 4e i D&D Next!

D&D kviz

From Zero to Hero: Monster Edition

Nezaobilazan kviz koji je obilježio brojne Liburnicone vraća se u novom ruhu. Testirajte svoje znanje o mističnim, mračnim i zaboravljenim stvorenjima koja nastanjuju svijet D&D-a, pokažite da znate dovoljno da možete preživjeti i najgori dungeon, te potvrdite staru izreku kako je znanje moć. I Pelora mi, ne zaboravite na +1 Mace.

Why is the rum gone? – kviz o trilogiji “Pirati s Kariba”

Yarr! Rum u krigle, pero i tintu na bačvu, neka počne okršaj! But.. why is the rum gone?

Lov na blago / Treasure hunt

Kakav bi to festival s temom pirata bio Liburnicon kad ne bi imao lov na blago? U ovom slučaju, imamo čak dva; dok će se prve tri grupe natjecati rješavajući lukave zagonetke u malom ribarskom mjestu nedaleko Opatije, provlačeći se kroz ulice srednjovjekovnog gradića i rješavajući drevne misterije, druge će se tri grupe krenuti u opasniju avanturu koja ih vodi u mreže piratskih aktivnosti koje se noću, bez znanja mještana, odvijaju po opatijskoj obali.

Ki ča zna: Pirati u svijetu filma

Yo ho ho mateys! Pristupite ovom filmskom kvizu i borite se hrabro, drsko i odvažno kao pravi pirati. Najbolji od vas u poznavanju filmova piratske i gusarske tematike će svoju pobjedu proslaviti nazdravljajući osvojenim rumom. Take what you can, give nothing back. Arrrrrrrrrrggghhhhhh!!!!

Prezentacija igre „Osvoji Jadran“

Preuzmi ulogu skipera i svojom jedrilicom kreni put Jadrana. Osjeti vjetrove, odaberi izazove, otkrij potonule brodove, avione…., saznaj za neke legende… Na putu susresti ćeš eleonorinog sokola, bjeloglavog supa, morsku kornjaču i još brojne zaštićene i ugrožene vrste Jadrana. Doživjet ćeš posebnosti nacionalnih parkova, parkova prirode, kao i otoka, gradova i mjesta na otocima i priobalju. Prođi avanturu regate, iskoristi povoljne vjetrove, uvaži pravila plovidbe i budi bar na kratko moreplovac.
Kroz igru se uživljava u ulogu nautičara i jedrenjem doživljava i osvaja hrvatski Jadran. Igra je u potpunosti proizvedena u Hrvatskoj. Ekološki je prihvatljiva – papir i drvo. Kroz igru se upoznaju 122 lokacije. Usvajaju neka pravila u plovidbi, planira se, taktizira, odlučuje.
Prava prilika za vježbanje gusarskih vještina.

Space elevator board game

Udruga ljubitelja znanstvene fantastike Starbase Cantina opet je pokrenula svoju tvornicu izrade društvenih igara! Ovaj put rezultat je Space elevator, igra smještena u doba hladnog rata, s jednom premisom: što da trka za Mjesec nije završila zastavom pobjednika na Mjesecu, već kolonizacijom? U ovoj igri, cilj je izgraditi svemirsko dizalo do Mjeseca i zatim kolonizirati Mjesec. To the moon!
Voditelji igre:
Josip Antoliš i Dragan Čakarević

DnD Character Generator

Da li ste se ikada zapitali kako bi ste vi osobno izgledali kao lik u popularnoj RPG igri Dungeons&Dragons? Omogućujemo vam da izmjerite vašu snagu, spretnost, konstituciju, inteligenciju, mudrost i karizmu i zakoračite u svijet zmajeva i tamnica. Nakon što vaš lik ugleda svijetlo dana…sa njim ćete moći nastupiti u DnD kvizu “Iz seljaka u junaka”, koji slijedi nakon kreacije lika!
Voditelj: Mauricio Martinčić – Moris.