Glazbeni program 2014

Liburnicon 2014, Novosti

Glazbeni program na festivalu Liburnicon nikada nije bio bolji! Ove godine smo vam spremili posebne glazbene poslastice: stare rock hitove, hard turbo folk, zbor i nove glazbene nade s obradama naših omiljenih soundtracka.

Otvaranje uz Ivora i Mateja

Ivor i Matej su učenici osnovne glazbene škole I. M. Ronjgov, Rijeka, dobitnici mnogih državnih i međunarodnih nagrada natjecanja u struci. Za Liburnicon nam spremaju nešto drukčije nego što oni uče u školi, pa svakako dođite proviriti što je to i nagradite ih velikim pljeskom

SARAH CONNOR & TERMINATORI

Trio je nazvan SARAH CONNOR & TERMINATORI, a sastavljen je od redom iskusnih glazbenika sa brojnim angažmanima u raznovrsnim riječkim glazbenim projektima (Let 3, Father, Gerila, Sulud 3, Unlogic Skill, 3 kralja…). Božidarka-Matija Čerina, Mihael Prosen i Vedran Vučković napravili su trio u kojem, uz legendarnu Saru Connor iz još legendarnijeg filma “Terminator”, slave glazbene 60-te, 70-te i 80-te godine, iako se na repertoaru svakako nalaze i pjesme novijeg datuma. Tako ćete moći uživati u zaista šarolikom opusu i u svojevrsnom glazbenom vremeplovu, a neki od izvođača čije će nam pjesme izvoditi su Elvis Presley, Tracy Chapman, Bob Marley, Tina Turner, Cher, Elton John, Vaya Con Dios, The Who, The Cure, David Bowie, Duran Duran, The Police, James Brown, Roxette, Inxs, ali i neki novijeg datuma poput Florence & The Machine, Bruno Mars ili Beyonce! Sve to u iznimoj izvedbi vokalne solistice Božidarke-Matije Čerine, a uz gitarističku, vokalnu i bas pratnju Mihaela i Vedrana.
Više o njima možete doznati na njihovom facebook pageu.

Schola Cantorum Rijeka-KUD Fratellanza

Zbor Schola Cantorum Rijeka-KUD Fratellanza pod palicom zborovođe maestre Ingrid Haller, poznate riječke sopranistice, poznat je po izvođenju remek djela klasične glazbe od srednjeg vijeka do recentnih suvremenih uradaka, a posebice duhovne glazbe. Ovaj put dođite poslušati Scholu Cantorum u jednom sasvim dugačijem ruhu – posebno za Liburnicon Scholići su spremili višeglasne izvedbe popularnih skladbi iz SF i fantasy filmova i TV serija. Ukoliko ste ljubitelj glazbe iz LOTR, Harry Pottera, Game of Thrones, Back to the Future, Donnie Darka i mnogih drugih – ovo će biti prava poslastica za vas.
Više o njima možete doznati na njihovom facebook pageu

THE SHAMROCK

Are you ready for some hard turbofolk? Irske melodije u kombinaciji sa rakijom, debelim ženama i ostalim šovinističkim poslasticama balkana – sve je jasno. The Shamrock se vraća na Liburnicon! Peteročlani bend sa Kvarnera zabavit će vas veselim pjesmicama popraćenim žestokim riffovima, koje će i najtrijeznije natjerati da zaplešu!
Više o njima možete doznati na njihovom facebook pageu

Posjetite ovogodišnje “Superhero” izdanje festivala Liburnicon i uživajte u najboljem glazbenom programu do sada!