GUFF&TAFF aukcija, Gypsy tent, “Maid cafe”, LARP „Time machine“, LARP “Famiglia Bonifacio: Večer prije”

Liburnicon 2015, Novosti

GUFF&TAFF aukcija

1 Fanovske aukcije u Hrvatskoj više nisu novost pa će ova najava biti kratka i slatka: Donesite stvari kojima želite pronaci novi topao fanovski dom! Primamo knjige, filmove, kostime, potpisane priče, čudnu hranu, legendarne mačeve i sve ostale neobične stvarčice koje vam padnu na pamet. A zatim, dođite i ogrebite se za knjige, filmove i ostale stvarčice! Fanovska aukcija na Liburniconu organizira se za fanovske fondove GUFF (Going Under Fan Fund), kojim se financira razmjena fanova SF između Australije i Europe, te TAFF (Transatlantic Fan Fund) za razmjenu fanova između Europe i Sjeverne Amerike. Za još više detalja nas potegnite za rukav prije ili poslije aukcije! Ako sudjelujete u aukciji, svratite petnaestak minuta prije početka i popunite fomular da znamo što je čije i kome to treba eventualno vratiti. Ne dođete li na kraju po neprodane stvari, zahvalno ćemo ih proslijediti budućim aukcijama! Ako kupujete, ponesite sitnan novac jer ga mi nikad nemamo! Sve kupljeno se plaća na licu mjesta, dok traje aukcija.

 

Gypsy tent

2Pod šarenim tkaninama ciganskog šatora, uz opojni dim čarobnih ulja saznajte svoju budućnost iz Tarota ili se usudite počuti što vam je zapisano u dlanu. Madame Claire vidi prošlost, sadašnjost i budućnost… a navečer, uz tihu pjesmu bardova, uputite se na avanturu… možda se nađete pored rijeke, gdje počinje slavlje i ples uz vatru, no što se krije iza maske vaših domaćina šarene odjeće i zvonaca što prate takte vesele glazbe?

Pridružite se članovima udruge The Hauntlings koji će oživjeti atmosferu ciganskog šatora. Saznajte tajne vaše budućnosti i naučite se gledati u nju, odigrajte DnD avanturu ili jednostavno svratite na druženje… Tko zna što vas čeka u tom čarobnom svijetu šarenila!

 

“Maid cafe” – interaktivni program i predstavljanje udruge “Sumimasen”

3Mlada i vrlo aktivna Udruga ljubitelja i promicatelja Japanske kulture “Sumimasen” iz Rijeke na ovom jubilarnom Liburniconu će se predstaviti zanimljivim interaktivnim programom “Maid cafe”. Program Maid cafe-a će vam omogućiti ulazak u jedan pravi mali komadić Shounena. Ispijanje kave i čaja? Naravno! Ljupke dame u Maid kostimima? Naravno! A tu su još i anime kviz i puštanje amv-ova! Dođite i odmorite se u ovom Japanu u malome!

 

 

 

LARP „Time machine“

4Tragična smrt hrčka. Sramotni video koji je osvanuo na internetu. Izgoren tost. Ove svakodnevne tragedije su postale relikti prošlosti od kada smo otkrili putovanje kroz vrijeme! Ali tko će čuvati prošlost od onih koji imaju negativni utjecaj? Dana 22.8. 2015. Odbor za Putovanje Kroz Vrijeme će izdavati dozvole za putovanje kroz vrijeme za godinu 2104. Dođite spremni objasniti vaš projekt i njegov utjecaj na svijet. Povijest će biti stvarana (i uništavana) dok potencijalni vremenski putnici budu opsjedali Odbor. Što će prošlost biti sutra?

 

 

 

LARP “Famiglia Bonifacio: Večer prije”

(Lucija Tancer, Noel Baša, Marko Čavlina, Matija Mihoković i Miroslav Wranka)

5Mafijaški šef Don Angelo Bonifacio pozvao je najbliže suradnike na sastanak. Tajne će biti otkrivene, pokrenuti događaji koji bi mogli biti sudbonosni za cijelu Famigliu Bonifacio. “Famiglia Bonifacio – Večer prije” je komorni LARP mafijaške tematike za šest sudionica/ka, pogodan za početnike i iskusne igračice/igrače. Traje do dva sata – sat za igru, sat za pripremu i debriefing. Sudionice i sudionici će dobiti gotove likove, pravila i rekvizite potrebne za igru. Nije uvjet, ali potičemo igračice i igrače na kostimiranje u skladu s razdobljem između 1928. i 1940. godine.