Kvizovi

Liburnicon 2015, Novosti

Abercrombie kviz – do posljednjeg prsta

Glokta-MatArtPrvi zakon je svjetski poznata triologija koja je svojim ironičnim i nimalo herojskim svijetom preokrenula fantasy žanr naglavce. Mušičavi magovi, miroljubivi berserkeri, egocentrični plemići koji se pretvaraju u altruiste i bezdušni inkvizitori u čijim srcima ponekad bljesne tračak milosrđa samo su mali dio raznolike palete nevjerojatnih likova i akteri još nevjerojatnijih događaja. Jeste li sposobni balansirati na krivnji oštrice? Prijavite se na kviz i ustanovite koliko ste realni u toj prosudbi!

 

 

Futurama

2Iako se u ovom zabavnom kvizu natječe samo nekoliko “znalaca”, mnogi mogu uživati u njemu. Kroz brojne isječke iz popularne crtane serije koja je prošlo desetljeće vladala malim ekranima prisjetit ćemo se avantura ljudi, decapodiana i mutanata koji čine proširenu posadu Planet Expressa, te s njima ponovno proživjeti najsmješnije trenutke serije. Ukoliko znate tko je Fryev djed i iz čega Dr. Zoidberg ima doktorat, ovaj je kviz savršen za vas (ili bolje rečeno, vi ste savršeni za ovaj kviz). Ukoliko ne znate, ali se samo želite zabaviti i nasmijati uz fantastične isječke jedne od najboljih humorističnih animiranih serija, ovo je opet pravo mjesto. Ili ste vi pravi ljudi… Da…

 

Who is that monster?

3Kratak kviz kroz koji ćete, na zabavni način, provjeriti svoje poznavanje najmračnijih i najopasnijih kutaka uma svakog opakog Dungeon Mastera. Kroz niz asocijacija o pojedinim čudovištima, na vama je da pogodite o kojem se stvorenju radi, i da to učinite prije drugih. Živi u podzemlju? Noćna je mora svakog neopreznog lopova? Ne miče se, nego čeka? Često izgleda kao škrinja? Ukoliko znate o kojem se čudovištu radi, ne čekajte nego pretvorite svoje mukom i dugogodišnjim igranjem stečeno znanje u nagrade koje smo pripremili za vas, te pokažite drugima zašto je vaš Paladin ipak dogurao do 12. levela.

 

Putujem…daleko

4I letimični pogled u noćno nebo je putovanje u velike daljine i u daleku prošlost. U skladu s temom ovogodišnjeg Liburnicona, ovaj kviz iz astronomije će vas svemirskim brodovima povesti na daleka putovanja, a putovat ćemo i kroz vrijeme. Kako? Otkrit ćete ako dođete i sudjelujete. Naravno, one najuspješnije očekuju i nagrade.
 

 

Game of Thrones powered by HBO Adria

5Osjećate se kao da bi trebali živjet u King’s Landing’u? Stric vam radi na Wall’u? Vaše znanje omiljene nam HBO serije može se testirati samo našim GoT Kvizom!! Zgrabite si omiljenog štitonošu i prijavite se zajedno da jednom i zauvijek saznamo koja od Velikih Kuća je NAJveća. Pobjednici će biti nagrađeni poklon paketom sponzora HBO Adria.

 

 

Guess the Song

6“Taaake ooon mee…Taeeeke meee ooon, I’ll be goooone, in a day or twooo…” U povijesti glazbe samo je nekoliko perioda ostalo zapamćeno u legendama. 80-te su definitivno jedan od tih. Testirajte svoje znanje tog zlatnog glazbenog perioda!

 

 

Back to the Future

7Vratimo se u ‘Povratak u budućnost’ u kvizu koji nevjerojatnom tehnologijom 2015. godine omogućava vizualne i zvučne reprezentacije tog klasičnog geekovskog epa. Mislite da znate dovoljno? Želite dokazati svojim prijateljima da ste najbolji u ovom vrlo specifičnom polju? Ne tražite dalje, ovaj kviz je za vas!