Old school pub ugostio Liburnicon warm up party

Liburnicon 2015, Novosti

Obzirom da ćemo after partije održavati u Old school pubu izbrusili smo posljednje detalje vezane uz iste. Dakle, po završetku festivalskih večeri druženje se seli u Pub, a uz predočenje ulaznice rakija je gratis, dok je petak na rasporedu koncert banda The Still Here.

liburnicon_warm_up_party_old_school_pub (1)

Sinoć je u opatijskom Old school pubu održano druženje s ekipom volontera koji su stigli u Opatiju iz svih krajeva Hrvatske, na warm up partiju posvećenom ovogodišnjem Liburniconu.

Naime, ekipa iz Kulturnog Fronta, koja već deset godina vrlo uspješno organizira jedan od najvećih opatijskih festivala svake godine okupi zavidan broj ‘pomagača’ koji sudjeluju u organizaciji festivala. Tako se sinoć u pubu okupilo dvadesetak članova udruge Kulturni front pojačanih s 25 volontera, koji su iskoristili kratki predah od svakodnevnih aktivnosti vezanih uz realizaciju Liburnicona.

– Večeras smo uzeli krati predah od uređenja škole i medijskih aktivnost kako bismo napravili druženje s volonterima. Ugodni razgovori i druženje dobro su nam došli nakon višemjesečnih priprema Festivala. Također, obzirom da ćemo after partije održavati u Old school pubu izbrusili smo posljednje detalje vezane uz iste. Dakle, po završetku festivalskih večeri druženje se seli u Pub, a uz predočenje ulaznice rakija je gratis, dok je petak na rasporedu koncert banda The Still Here, napomenuo je Ivan Cerovac ispred organizatora.

liburnicon_warm_up_party_old_school_pub (3)

Podsjetimo, jubilarni Liburnicon održat će se od 21. do 23. kolovoza u prostorima OŠ Rikard Katalinić Jeretov u Opatiji. Ovogodišnje izdanje festivala trebalo bi objediniti najbolje točke programa svih devet dosadašnjih festivala, ali i dodati novog začina na već bogati program, pokazujući u kojem se smjeru očekuje budući razvoj festivala.

Među starim, provjerenim gostima i najtraženijim točkama programa svakako treba istaknuti talk-show Krešimira Miška posvećen interstelarnim putovanjima, na kojem će kao istaknuti gosti sudjelovati Opatijcima već dobro poznati astronom i popularizator znanosti Korado Korlević i fizičar i akademik Vladimir Paar. Uz svoj angažman u talk-showu, Korado Korlević, inače dugogodišnji prijatelj Liburnicona koji ovaj festival kao predavač prati još od njegovih začetaka 2006. godine, također će održati i samostalno predavanje o Plutonu i vanjskom dijelu Sunčeva sustava. “Ozbiljniji” dio programa obilježiti će i predavanja uglednog fizičara Davora Horvatića, “Tajni svijet nuklearne fizike” i “Tamna materija i energija”, samostalnog istraživača Ivana Šimatovića koji će pričati o energetskim sustavima piramida i stožaca, a novinar Ratko Martinović o psihodelicima kao prozoru u drugačiju stvarnost. Naravno, Liburnicon će ugostiti i brojne druge predavače, tako da će se glavna tema ovogodišnjeg festivala, povratak u budućnost, obraditi i iz perspektiva književnosti i popularne kulture.

liburnicon_warm_up_party_old_school_pub (2)

Uz svoj “ozbiljni” program, Liburnicon donosi brojne tematske radionice, od meditacije i izrade opreme za društvene igre do tarota i književnih radionica, ali i kvizove posvećene nekim od najpoznatijih djela fantastične književnosti, ali i popularne kulture.

Očekuje nas i predstavljanje udruga koja se bave fantastikom i znanstvenom fantastikom, brojne izložbe i štandovi (od samostalnih umjetnika, i obrtnika do kolekcionara figurica ili starog oružja), a vrhunac zabavnog predavanja svakako predstavljaju fantastične igre poput ‘Barbariana Liburnicona’ i ‘Klingonskih karaoka’, te koncerti atmosferične grupe ‘Perunika’ (koji će popratiti zanosne plesačice s vatrom) i u Opatiji dobro poznete ‘Družbe bijesnih lisica’.

– Glavni gost ovogodišnjeg Liburnicona poznata je majstorica postprodukcijskih vizualnih efekata, Klaudija Čermak, poznata po svom radu u brojnim filmovima, uključujući ‘Harry Potter i odaja tajni’ i ‘Harry Potter i darovi smrti’, ‘Gladijator’ i ‘Troja’. Klaudija Čermak će u sklopu festivala održati predavanje posvećeno svom dosadašnjem radu, ali i radionicu specijalnih efekata, od razvoja ideje do dovršenja konačnog proizvoda.

N. Cvjetović / PodUčkun.net