RPG i stolne društvene igre

Liburnicon 2015, Novosti

Udruga “Igranje” – Udruga Igranje možda vam je već poznata s prošlogodišnjeg Liburnikona. I ove godine pridružuju nam se njihovi volonteri koji će prezentirati moderne društvene igre, objašnjavati pravila i pomoći posjetiteljima u prvim koracima u svijetu društvenih igara. Svi posjetitelji imat će priliku odigrati neke od mnogobrojnih igara u bilo kojem trenutku koji im odgovara, jer će u igraonici uvijek biti netko od volontera.

IgranjeZa igranje će biti dostupni klasici poput: Ticket to Ride (u kojemu putujete vlakom po Europi), Carcassone (gdje stvarate srednjovjekovne dvorce, gradite ceste, samostane i okupirate polja), Village (u kojemu gledate kako vaša obitelj raste kroz generacije te im određujete sudbine u jednom manjem srednjovjekovnom gradiću), Lords of Waterdeep (u kojem pokušavate postati najmoćniji lord u gradu Waterdeepu), Stone age (gdje pokušavate biti najuspješnije pleme u kamenom dobu), Pandemic (u kojem kooperativno pokušavate spasiti svijet od navale raznih boleština) te mnogi drugi.

Neki od SF naslova koje ćete imati prilike isprobati su: Battlestar Galactica (igra skrivenih uloga u kojoj možda ni ne znate, ali ste zapravo Cylon), Star trek: deck Building game (isprobajte jedan od tri različita scenarija: exploration, Klingon civil war ili kooperativnu borbu s Borgom), Galaxy trucker (u kojem pokušavate prevesti vrijedan svemirski materijal – dijelove kanalizacije, s jednog kraja galaksije na drugi u brodu koji je nabrzinu sklepan od najčudnijih dijelova) i The Awful Green Things from outer space.

Uz ove naslove bit će predstavljeni i mnogi drugi pa svakako navratite sa svojim društvom na garatiranu zabavu.

 

King of Tokyo“King of Tokyo” turnir – Želite postati najmoćnije čudovište na Dalekom Istoku i pritom se transformirati u čudnovatog Space Pinguina?

Sudjelujete u King of Tokio turniru udruge Igranje u Gameroomu u subotu 15 – 19. Prijavite se slanjem poruke na mail info@igranje.org i osigurajte svoje mjesto na ovom zabavnom mini-turniru i prije početka Liburnicona. Ne znate pravila? Nema problema, jer ih možete naučiti na sam dan turnira za 5 minuta smile emoticon Nakon početka festivala, prijave će biti u gameroomu kod bilo kojeg od naših volontera. Ne propustite priliku da se odlično zabavite i pritom nešto i osvojite!

 

Dungeons&Dragons RPG – U petak se pridružite ekipi iz udruge „The Hauntlings“ u posebnoj atmosferi ciganskog šatora na mističnoj DnD avanturi.

D&D RPGNavečer, uz tihu pjesmu bardova, uputite se na avanturu…možda se nađete pored rijeke, gdje počinje slavlje i ples uz vatru, no što se krije iza maske vaših domaćina šarene odjeće i zvonaca što prate takt vesele glazbe?

 

 

 

Pathfinder PRGPridružite se zanimljivim avanturama koje za vas donosi Pathfinder Society, te pokažite kako timski rad, zajedno s dobrom prirpremom i malo srece, moze dovesti do velikih stvari.

pfsPathfinder Society je slavno društvo avanturista koji putuju Golarionom i istražuju njegove manje poznate krajeve. Regionalni kapetan je odaslao poziv, članove čeka zanimljivi pothvati, možda i promaknuće, a vas nekoliko sati intrigantnih avantura. Pripremite likove i kockice jer pred mladim avanturistima nije lak zadatak.

 

Uz igre Udruge „Igranje“, u ponudi za slobodno igranje u igraonici će biti i veći broj drugih igara u vlasništvu organizatora Liburnicona, kao što su: Dominion, 7 Wonders, Settlers of Catan, Munchkin, Carcassonne, Jungle Speed, Twilight Imperium, Citadels…