ATTENTION! ATTENTION! IT’S COSPLAY TIME!

Liburnicon 2016, Novosti

ATTENTION! ATTENTION! IT’S COSPLAY TIME!

Liburnicon nam brzo stiže, a  s njime i novo cosplay natjecanje! Sigurni smo kako već vrijedno radite na svojim kostimima –  neki u temi, neki izvan teme, ali svi jednako važni :)

Evo par informacija o cosplay natjecanju ove godine:

Osim što cosplay traje uobičajeno dva dana – petak kada se događa predstavljanje cosplayera i subotu kada ćemo proglasiti pobjednike na velikom vanjskom stageu, uvodimo jednu novost u kategorijama – grupni cosplay.

Dakle, ove godine imamo 3 kategorije:

  • Tematski: postapokalipsa, wasteland cosplay
  • Slobodna kategorija
  • Grupni cosplay (naravno u njemu možete biti i tematski maskirani)

Glasanje će se odvijati u 2 pravca kao i do sada:  imamo glasove publike koja nam daje jednog pobjednika, te glasove žirija koji dodjeljuju prva tri mjesta za najbolji cosplay u svakoj kategoriji, osim u kategoriji „Grupni cosplay“ gdje će se dodjeljivati samo 1 nagrada.

Pravila su jednostavna; tokom petka ili subote (ako niste prisutni u petak) preuzimate knjižicu u koju ćete skupljati glasove publike u obliku naljepnica, dok se glasovi žirija dobivaju kroz prezentaciju/e koju ćemo vršiti za samog trajanja natjecanja.
Ocjenjivat će se izrada kostima, makeup, detalji i sveukupni dojam, dok će vam performans (koji nije obavezan) donositi dodatne bodove.

Novost ove godine je i Cosplay repair centar koji se pokazao kao dobra ideja na dosadašnjim konovima :) Cosplayjerima će biti omogućen kutak sa svim potrebnim alatima da se „pokrpaju“ ili dodatno dotjeraju.

Prijave su kao i do sada online na mail maja.mirkovic9@gmail.com do početka Liburnicona 19.08., a nakon toga na oglasnoj ploči na samom konu.  Sve što trebate napraviti je napisati svoje ime, prezime, godine, lika kojeg cosplayjate, te kategoriju u kojoj se želite natjecati.

Nagrade će, kao i svake godine, biti raznolike s pokojim morskim putovanjem kojeg možete osvojiti :)

Uposlite svoje prstiće and be shiny and chrome!

Pozdrav od Liburnicon ekipe!