Najava: Richard Watson

Liburnicon 2016, Novosti

Richard Watson izvanredni je pisac, govornik i strateg koji predviđa neizbježne scenarije u budućnosti te suosnivač Futures House Europe-a – konzultantske tvrtke za stručno savjetovanje i planiranje scenarija. U svom predavanju Science & Fiction govorit će o tome kako djela znanstvene fantastike mogu imati praktičnu primjenu za buduća otkrića i izume, a u predavanju Anti-social media kosnut će se pitanja jesu li nove tehnologije ovdje da služe nama, ili mi služimo njima?

Richard Watson

O autoru

Richard WatsonRichard Watson izvanredni je pisac, govornik i strateg koji predviđa neizbježne scenarije u budućnosti. Osim toga, on je osnivač What’s Next-a – internet stranice koja dokumentira globalne trendove, te suosnivač Futures House Europe-a – konzultantske tvrtke za stručno savjetovanje i planiranje scenarija. Njegovi klijenti bili su između ostalog i Cambridge University, Coca-Cola, General Electric, IBM, Ikea, Imperial College, London Business School, McDonald’s, McKinsey & Company, Ministry of Defence, RAND, Samsung and Shell. Redoviti je predavač na London Business School-u. Richard Watson je autor bestseller-a ‘Future Files’ koji je preveden na 14 jezika. Ove godine izdao je novu knjigu pod nazivom ‘Digital vs Human – how we’ll live, love and think in the future’.

PREDAVANJA:

Science & Fiction (Znanost i fikcija) – predavanje je na engleskomDigital VS Human

Dok nas neke vrste znanstvene fantastike uvlače u dubine stroge znanosti, najbolja vrsta znanstvene fantastike vodi nas na putovanje mnogo dalje od toga. To je putovanje koje nas vodi van ljudskih ograničenja, mašte i genijalnosti. U ovom predavanju govorit će se o tome tko utječe na koga u svijetu književne i znanstvene inovativnosti, te preispituje koji segmenti znanstvene fantastike mogu imati praktičnu primjenu za buduća  otkrića i izume.

Anti-social media (Anti-socijalni mediji) – predavanje je na engleskom

Ljudski život prema većini mjerila trenutno je dosegao vrhunac lagodnog življenja. Za većinu ljudi život se u posljednjih 50 godina znatno unaprijedio. Ipak, svijetom se širi manjak povjerenja i stalno pitanje koje se nameće je – čiji se interesi pogoduju? Jesu li nove tehnologije ovdje da služe nama, ili mi služimo njima?