Najava: Dmitry Glukhovsky

Liburnicon 2016, Novosti

Dmitry Glukhovsky renomirani je ruski autor, poznat prvenstveno po romanu ‘Metro 2033’ koji je dosegnuo izvanredan uspjeh, te je prema njoj nastala poznata istoimena video igra. U predavanju na engleskom jeziku “Ruska melankolija: jedinstveni post-apokaliptični osjećaj života na ruševinama carstva” Glukhovsky će progovoriti o uništenju sovjetskog mita i njegovom kolapsu čemu je osobno svjedočio i što ga je potaknulo da to iskustvo presadi u postapokaliptičnu fikciju.

Dmitry Glukhovsky

Dmitry Glukhovsky

O autoru

Dmitry Glukhovsky renomirani je ruski autor i novinar. 2002 objavio je svoj prvi roman, ‘Metro 2033’. Roman je dosegnuo izvanredan uspjeh, te je prema njoj nastala poznata istoimena video igra. Druga poznata djela su ‘Metro 2034’, ‘Metro 2035’, ‘It’s Getting Darker’, ‘Stories of Motherland’ u kojem kritizira današnju Rusiju, itd. Glukhovsky povezuje iskustva iz svojega svakodnevnog života u Rusiji i pretvara ih u zapanjujuće napeta i zanimljiva djela kojima nas uvlači u drugi svijet.

PREDAVANJE:

Metro 2033Ruska melankolija: jedinstveni post-apokaliptični osjećaj života na ruševinama carstva… – predavanje je na engleskom

Predavanje govori o iskustvu autora koji je rođen u posljednjem velikom carstvu i proživljavanju njegovog kolapsa tijekom tinejdžerskih godina. Govori o iskustvu indoktrinacije od vrtića preko školovanja i svjedočenju uništenja sovjetskog mita, te o životu u urbanom okruženju koje je u raspadu – za vrijeme bivše Sovjetske Rusije. Dmitry Glukhovsky proveo je „presađivanje“ tog iskustva u postapokaliptičnu fikciju. Dmitry Glukhovsky, autor romana ‘Metro 2033’ govorit će o inspiraciji iz koje je roman nastao.