Najava: prostor

Liburnicon 2016, Novosti

Da ne bi bilo gubljenja u prostranstvima OŠ Rikard Katalinić Jeretov evo jednog zgodnog pregleda prostora koji će biti na raspolaganju za Liburnicon. Predstavljamo Atrium, Aulu, Librarium, Scriptorium, Digitalis, Somnium, Cryptu i… legendarni Dungeon.

Dragi stradalnici, hulje i otpadnici! Dobrodošli na Liburnicon 2016.

U daljnjem tekstu upoznat ćemo vas s prostorom u kojem će se odigrati ovogodišnji Liburnicon. Nemojte se prepasti. Ništa se nije promjenilo. I dalje će se održati u osnovnoj školi R.K.Jeretov.
Međutim, kako smo prošle godine imali neke primjedbe o nesnalaženju u prostoru, odlučili smo ovu godinu na vrijeme doskočiti tom problemu :)
Pa krenimo…
Program Liburnicona se održava na tri etaže škole te u dvorištu. U prizemlju se nalazi Atrium, gdje su smješteni unutarnji stage i štandovi naših cijenjenih izlagača. U Atrium se ulazi kroz vault door, ali mogu ući samo oni koji imaju odgovarajući vault pass. U ovom holu započinje i prilazni hodnik Auli, našoj najvećoj predavaonici, kao i hodnik koji vodi do Librariuma i Scriptoriuma, naših preostalih predavaonica. Stoga će zainteresirani za predavanja provoditi najviše vremena na ovoj etaži.
S prizemne etaže stepenicama nasuprot vault doora pristupa se našoj -1 etaži ili antiklimatskom bloku. U ovom se bloku, osim što ste zaštićeni od velikih amplituda temperature, nalazi i nešto raznolikiji raspored prostorija nego na prethodnoj etaži. Ovdje su Digitalis s računalnom tehnologijom, Somnium za LARP entuzijaste i Univerzalis za različite sadržaje poput radionica, prezentacija ili nekih igara. Naravno, sve navedene prostorije imaju klima-balancere koji osiguravaju uvijek ugodnu temperaturu za preživljavanje.

S ove etaže stepenicama se spušta prema najsigurnijem bloku našega kompleksa, -2 ili antiradiacijskom bloku. U ovaj blok ne dopire čak ni gama zračenje. Ovdje se nalazi Crypta, u kojoj možete igrati board gameove. Uz to, tu je i Dungeon gdje ćete moći u miru, sigurnosti i ugodnoj temperaturi igrati različite pen and paper i RPG igre.

Osim ovih prostora, imamo i nekoliko prostorija u kojima se ne odvija službeni program, ali su svejedno neizostavan dio našeg skloništa. Na -1 katu nalazi se Armarium ili garderoba gdje za samo 5 kredita ili 100 ml krvi po danu možete ostaviti svoju opremu.
Ovdje se još nalazi i Theatrum, gdje će biti postavljena različita audio vizualna pomagala. Uz Aulu, našu najveću predavaonicu, nalazi se Capsa Locus, prostorija opremljena tuševima, ogledalom i WC-om, gdje se cosplayeri mogu na miru ići presvući, ali ne i ostaviti svoje stvari tamo. Za to postoji ranije spomenuti Armarium. Ključ za ovu prostoriju nalazi se na info-pultu ispred vault doora. Na kraju svakog hodnika u svakom od tri bloka nalaze se sanitarni čvorovi, stoga vas molimo da održavate higijenske uvjete na razini, ipak smo hermetički zatvoreni ;)
Na prostoru dvorišta našega skloništa, Vestibulumu, nalaze se šank, vanjski stage, kao i Forum na kojem će neki od izlagača imati svoje štandove. Ipak, imajte na umu da je, kada zazvoni sirena za uzbunu, potrebno pomno saslušati upute jer izvan skloništa nije sigurno…

 

Liburnicon 2016 Prostor