Cosplay nagrade i pravila

Liburnicon 2016, Novosti

Prije nego što pročitate koje smo vam ove godine pripremili nagrade, podsjetit ćemo vas još jednom na pravila i prijave :)

3 kategorije natjecanja

  • Tematski: postapokalipsa, wastelandcosplay
  • Slobodna kategorija
  • Grupni cosplay (naravno u njemu možete biti i tematski maskirani – do 10 osoba)

Glasanje će se odvijati u 2 pravca kao i do sada: imamo glasove publike koja nam daje jednog pobjednika, te glasove žirija koji dodjeljuju prva tri mjesta za najbolji cosplay u svakoj kategoriji, osim u kategoriji „Grupni cosplay“ gdje će se dodjeljivati samo 1 nagrada.

Pravila su jednostavna; tokom petka ili subote (ako niste prisutni u petak) preuzimate knjižicu u koju ćete skupljati glasove publike u obliku naljepnica, dok se glasovi žirija dobivaju kroz prezentaciju/e koju ćemo vršiti za samog trajanja natjecanja.
Ocjenjivat će se izrada kostima, makeup, detalji i sveukupni dojam, dok će vam performans (koji nije obavezan) donositi dodatne bodove.
Cosplay repair centar će se nalaziti u sklopu Capsa Locus, prostorije opremljene tuševima, ogledalom i WC-om, gdje se cosplayeri mogu na miru ići presvući, ali ne i ostaviti svoje stvari tamo.

( Za više info o prostoru pogledati ovdje )

Prijave su kao i do sada online na mail maja.mirkovic9@gmail.com do početka Liburnicona 19.08., a nakon toga na oglasnoj ploči na samom konu. Sve što trebate napraviti je napisati svoje ime, prezime, godine, lika kojeg cosplayjate, te kategoriju u kojoj se želite natjecati

cosplay cosplay2

Što se tiče ulaznica, cosplayeri i ove godini imaju popuste:
Odnosi se samo na kupnju akreditacije za sva tri dana festivala 40 kn = 3 dana. Pravo na popust imaju sudionici cosplaya koji su unaprijed najavili svoje sudjelovanje putem e-maila ili posjetitelji koji su u trenutku dolaska na Info pult kostimirani te se prijavljuju na natjecanje u cosplayu

Ulaznice

NAGRADE

  1. Mjesto tematski i slobodna kategorija cosplay – izlet Krk touru sezoni 2016. za jednu osobu od našeg sponzora turističke agencije Da riva + Liburnicon poklon paket (ulaznica za 2017. godinu, majica, bedž)
  2. Mjesto tematski i slobodna kategorija–Izlet Fish picnic od našeg sponzora Paragvaj tours + Liburnicon poklon paket (majica, bedž)
  3. Mjesto tematski i slobodna kategorija – knjiga od našeg sponzora Algoritam + Liburnicon poklon paket (majica, bedž)
  • Nagrada publike – Bon Aždaja 200 kn, Liburnicon poklon paket (ulaznica za 2017.godinu, bedž)
  • Nagrada grupni cosplay – 2 paketa od našeg sponzora HBO Adria, 2 knjige od našeg sponzora Algoritma, 2x Liburnicon poklon paket (ulaznica za 2017.godinu, majica, bedž)

Sretno s izradom kostima i vidimo se sutra!