Naslovna
Program Galerija Sponzori Forum Arhiva O Nama
Naslovna
Program
Galerija
Sponzori
Forum
Arhiva
O Nama
Organizator


Udruga Kulturni Front


Pokrovitelji


Grad Opatija


Primorsko goranska županija


Turistička zajednica grada Opatije


Mediji


Novi List


Svid Radio 98,4 Mhz


Sponzori


Jamnica d.o.o.


Coca Cola


Algoritam


Semeraro


Papirnica Melior

Chainmail radionica i predavanje o Ruskoj revoluciji

Jedan od najvećih projekata naše udruge "Mala škola fantastike" nastavlja svoj program. Nakon problema sa prostorom i dugog odgađanja zbog raznih nepredviđenih okolnosti, odlučili smo u srijedu, 27.5.2009. predstaviti jednu radionicu te održati jedno predavanje sa povijesnom tematikom. U sklopu knjižnice "Zora" radionicu Chainmaila nam je predstavio Milan Perić iz udruge "3. Zmaj", dok nam je predavanje održao naš član, ali tajnik udruge "Malleus", Ivan Cerovac.

PREDSTAVLJANJE CHAIN(MAIL) RADIONICE

Chainmail radionicaMilan Perić iz prijateljske nam udruge "3. Zmaj" predstavio nam je ukratko svoja znanja i vještine izrade srednjovjekovnog žičanog oklopa i nakita od verižnjača. U vrlo sadržajnom predstavljanju osvrnuo se na osnovne arapske i europske tehnike te vještine izrade srednjovjekovnog žičanog oklopa. Posjetitelji su postavljali pitanja u vezi povijesti oklopa i njihove učinkovitosti u borbi. S obzirom na solidan interes koja je ova radionica izazvala, ne sumnjamo da ćete svi vi koji ju želite pohađati biti oduševljeni. Imati ćete jedinstvenu mogućnost da uz stručno vodstvo izrađujete vlastiti oklop i nakit po vlastitim željama.


Svakako treba napomenuti da je radionica potpuno besplatna, a cjelokupne materijalne troškove snosi udruga "Kulturni front".

Radionica bi službeno trebala početi u srijedu, 3.6.2009. u 15h, ali nikad nije kasno da u slučaju da ste zainteresirani ili imate kakva pitanja u vezi radionice se slobodno obratite voditelju radionice na e-mail: mile.el@gmail.com ili udruzi na e-mail: udruga@kulturnifront.hr.

PREDAVANJE: POVIJEST RUSKE REVOLUCIJE

Predavanje: Ruska revolucijaU vrlo zanimljivom interaktivnom predavanju našeg člana, Ivana Cerovca, mogli ste dobiti odgovore na pitanja poput razloga zbog čega je Ruska revolucija jedan od najvećih događaja u ljudskoj povijesti te koji je njen značaja danas. Uz kratke video prezentacije, projekcije i glazbu, ovo bogato predavanje pružilo je uvid u cjelokupnu situaciju u Rusiji prije, za vrijeme te nakon famozne revolucije 1917. kojom su se Rusija, ali i svijet, nepopravljivo izmijenili.

Ovo prvo predavanje u nizu, koji je sastavni dio projekta "Mala škola fantastike", organizirali smo u suradnji sa udrugom studenata Filozofskog fakulteta iz Rijeke - "Malleus". S obzirom da je ovo tek početak, sljedeće predavanje biti će najavljeno, a najvjerojatnije će se baviti pitanjem povijesti Izraesko-palestinskih sukoba.

(28.svibanj.2009, Četvrtak)


ShoutMix chat widget
 
 
Za najugodnije browsanje ovih stranica preporučujemo:
Firefox 3, IE7, Opera 9, Google Chrome, Safari 3
Firefox    IE7     Opera              Google Chrome             Safari