Naslovna
Program Galerija Sponzori Forum Arhiva O Nama
Naslovna
Program
Galerija
Sponzori
Forum
Arhiva
O Nama
Organizator


Udruga Kulturni Front


Pokrovitelji


Grad Opatija


Primorsko goranska županija


Turistička zajednica grada Opatije


Mediji


Novi List


Svid Radio 98,4 Mhz


Sponzori


Jamnica d.o.o.


Coca Cola


Algoritam


Semeraro


Papirnica Melior

ISTRAKON 2009. - Report

Liburnicon Survivour VehicleSvake godine krajem ožujka, u Pazinu se organizira, po mom skromnom mišljenju, najveća SF&F fešta u Hrvata. Kažem fešta, iz razloga što Istrakon, obiluje brojnim sadržajima neobavezne zabave. Kao i svake godine, (unazad par godina) dogovorili smo se da svi skupa kao udruga "Kulturni Front" dođemo na Istrakon. Istina moja malenkost Phrax (dežurni kroničar, koji je dobio direktivu pisati ovaj report) je bila prisutna samo u subotu, stoga su neke rečenice pisane ovdje na osnovu usmene predaje informacija koje sam dobio od ostatka ekipe.


Veselje pri dolasku na IstrakonEkipa je krenula rano poslijepodne put Pazina sa velikim i pouzdanim Liburnicon Survivor vozilom te Red Dwarfom (crvenim osobnim automobilom). Sa unaprijed zacrtanim ciljem da se stigne u Pazin na otvaranje konvencije. Nakon što su rješene akreditacije na info pultu, krenulo se u razgledanje što nam sve Istrakon ovaj put ima za ponuditi. Otvaranje smo gledali sa sigurne udaljenosti. Bilo je programa za sve ukuse od zanimljivih predavanja i interviewa, pa do raznoraznih kvizova i igrica. Bili su tu i uvaženi gosti konvencije Vladimir Paar, Krešimir Mišak, uvijek sveprisutni Korado Korlević i dr. Sa svima njima smo ugodno pročavrljali i svi su zaključili kako su oduševljeni Liburniconom 2008. Mišak nam je potvrdio svoj dolazak na Liburnicon 2009. istaknuvši kako se ljeto u Opatiji ne propusta. Normalno nakon što smo isprobali sve što se isprobati dalo krenuli smo putem tradicionalnog Istrakonskog "Bri Inna". Tu je uslijedilo naše prvo i nasreću poslijednje negativno iznenađenje na ovogodišnjem Istrakonu. Stargate Atlantis - Wraith (impresivno)Pošto organizatori nisu bili u mogućnosti dobiti tradicionalne prostorije "Bri Inna" organizator je bio prisiljen na indijansko rješenje u vidu postavljanja šatora u pozadini Spomendoma. Nemojte me krivo shvatiti, sve čestitke organizatoru što je "Bri Inn" uopće postojao ove godine, ali iskreno se nadamo da će se dogodine naći neko bolje riješenje koje će vratiti stari ugođaj, koji je imao stari "Bri Inn", a ovogodišnji nažalost nije uspio ostvariti. No bez obzira na sve "Bri Inn" je ostvario svoju primarnu funkciju i to je ipak najvažnije. Nakon što smo dobro profeštali kroz Istrakonski petak uputili smo se na spavanac koji smo preko organizatora unaprijed sredili.
To je bio petak, slijedila je subota...


Star Trek boćanjeU subotu konačno stiže Phrax i polako se spremamo za poslovni dio našeg dolaska. Nakon što je "Star Trek boćanje" prošle godine po prvi put predstavljen Istrakonskoj publici, zamolili su nas da i ove godine pripremimo ovu zaraznu igru, na lokalnom boćalištu. No prije samog boćanja, cijela ekipa se okušala u igri Team bulding i svima prisutnima pokazala da smo složna i prava ekipa :). Samo boćanje doživjelo je neke preinake u pravilima koje će se još doraditi do početka Liburnicona. 4. ekipe sa po četiri natjecatelja okušale su se u ovoj igri i nakon 45 minuta igre, po velikoj hladnoći, dobili smo novog starog svjetskog prvaka, ekipa mladih pazinjana "Anarhistički kapitalisti" koja je i prošle godine pobjedila na ovom natjecanju. Čestitke njima ovim putem i nadamo se da ćete nas na ljeto posjetiti u Opatiji.Mi smo Prvaci Također žao nam je da svi zainteresirani za ovu igru nisu mogli sudjelovati (bilo je oko 35 zainteresiranih nažalost samo 16 je moglo igrati). Nakon Star trek boćanja konačno smo se mogli u potpunosti opusiti. Posjetio se Bri Inn koji je počeo raditi tek nakon 6 sati. Išlo se po predavanjima, i zabavljalo se sa starim i potpuno novim prijateljima. Negdje nakon ponoći Phrax se odlučio na odlazak kući, dok je ostatak ekipe ostao prespavati još jednu noć i doživjeti nedjelju i službeni kraj Istrakona.Vladimir PaarMeni osobno ovo je bio najbolji Istrakon u zadnjih par godina iz razloga što je bilo jako malo praznog hoda, uvijek se nešto događalo ili sam možda jednostavno ja bolje organizirao vrijeme, pa mi se činilo da stalno nešto radim? Ki će ga znat? :) Eto tako je iz našeg gledišta prošao ovogodišnji Istrakon, sve u svemu 4+ uvijek može bolje.

A sada je red da vas sve pozovemo da svojim prisutstvom uveličate Sferakon (znam da ne treba reklama, ali ne škodi ;)), kao i našu konvenciju koja će se održati 24. i 25. srpnja u Opatiji. Dođite nam na Liburnicon u što većem broju.

Munchkin Quest  Štandovi  Science Cafe

(30.ožujak.2009, Ponedjeljak)


ShoutMix chat widget
 
 
Za najugodnije browsanje ovih stranica preporučujemo:
Firefox 3, IE7, Opera 9, Google Chrome, Safari 3
Firefox    IE7     Opera              Google Chrome             Safari