Festival Liburnicon, od 19. do 21. 08. 2016. Opatija

Kako do nas

Kako do nas1

 

Kako do nas?

 

AUTOMOBIL

Ukoliko dolazite automobilom, vjerujemo da ćete se sami snaći u dolasku do Opatije. Osnovna škola ‘Rikard Katalinić Jeretov’ nalazi se preko puta Bille. Mjesto za parking će vas čekati na igralištu škole (besplatan parking), a ukoliko ga nekim čudom prifali, moguće je parkirati u garaži sportske dvorane Marino Cvetković (2 kn / sat).

Čak i ako ne posjedujete automobil, uzmite u obzir da je česta praksa pri posjećivanju ovakvih konvencija dijeljenje prijevoza. Postoji dobra šansa da netko iz vaše okolice također ide na Liburnicon, i rado bi smanjio svoje troškove benzina i eventualno cestarine tako da ih podijeli sa što više suputnika. Na Facebook eventu Liburnicon 2016. možete se dogovarati oko dijeljenja prijevoza.

 

AUTOBUS ili VLAK

Dolazite li autobusom ili vlakom iz Zagreba, Splita ili nekih drugih udaljenijih krajeva, najvjerojatnije ćete redovite prijevozničke veze naći za Rijeku. Ukoliko dolazite autobusom, preporučamo konzultiranje voznog reda na stranicama tvrtke Autotrans, a ukoliko ste za primarno sredstvo prijevoza odabrali vlak, bacite oko na vozni red objavljen na stranicama Hrvatskih željeznica.

Nakon dolaska u Rijeku, trebate uzeti lokalnu liniju broj 32 za Opatiju (kao zadnje odredište često piše Lovran ili Mošćenička draga). Ove linije održava komunalno društvo Autotrolej, na čijim je stranicama moguće naći i vozni red linije 32 (okvirno polazi svakih pola sata za Opatiju, vožnja traje oko 30 minuta, a putna karta kupljena kod vozača – 1 smjer – će vas koštati 16 kn, dok će karta kupljena na kiosku -povratna karta – koštati 26 kn). Najbolje je izaći na autobusnoj stanici kod dvorane Marino Cvetković, odakle će vas stepenice odvesti ravno do dvorišta osnovne škole.

 

TELEPORTACIJA, DISAPARATIRANJE, PUTOKLJUČI

Ukoliko ste se odlučili za najbrži oblik putovanja, nalazimo se na koordinatama 45.343939 sjeverne geografske širine i 14.312741 istočne geografske dužine. Svakako prije polaska provjerite još jednom detalje vezane uz sam put (teleportdisapartiranje), odnosno provjerite s Transporter Chiefom radi li sve kako treba. Nažalost, zbog brojnih obaveza oko organizacije nismo stigli postaviti putoključe, kao ni razraditi upute za dolaske manje konvencionalnim metodama (wind walkshadow walk…)

 

Gdje prespavati?

Opatija je sredinom kolovoza puna turista, tako da smještaj i nije lako naći. Svima željnim komfora i dobrog odmora za što potpunije uživanje u Liburniconu preporučamo da smještaj potraže u nekima od opatijskih hotela (bit ćemo toliko slobodni i preporučiti Milenij hotele, kao naše višegodišnje sponzore) ili u brojnim apartmanima koji se iznajmljuju u Opatiji. Za sve ostale, pripremili smo ograničeni broj mjesta za spavanje u našem dormitoriju, o kojem (kao i o načinu prijave) možete više naći na našim stranicama.