Najave: Kvizovi i igre

Liburnicon 2011

Vrijeme je da najavimo i zabavni dio programa Liburnicona koji uključuje kvizove i igre.

Ni ove godine neće nedostajati novih i zanimljivih igara. Neke stare smo spremili u ropotarnicu povijesti, a odlučili smo udrugama i entuzijastima prepustiti dobar dio programa, stoga se zahvaljujemo Starbase Cantini, USS Croatia, Albusu i svima ostalima koji nam pomažu oko ovog dijela programa. Uz ove nabrojane, biti će tu i brojne igre u Crypti (Game room), zatim razne nagradne igre, te se nadamo da će i ove godine zabavni program biti na visokoj razini! No, krenimo redom..

______________________________________________________________________________

PETAK, 19.8.2011.

______________________________________________________________________________

Petak, 18:45, Atrium

Igra: Gnomski diverzant (pokušaj 2)

Znate onu priču kada je elitni gnomski vojnik napao cijelu diviziju ljutitih orkova? Kada su popadali kao pokošeni pred njegovim moćnim malim zubima? Ne znate? Nadamo se da će ove godine naš mali gnom posjetiti Liburnicon te vam ispričati sve iz prve ruke.

Petak, 19:30, Atrium

Kviz: Izazov grofa Vremena (ex Time travel)

Grof Vrijeme, u pokušaju da se riješi dosade uzrokovane svojim besmrtnim postojanjem, postavlja pred vas izazov! Suočite se s drugim igračima u utrci kroz prostor i vrijeme, pobijedite ih logičkim razmišljanjem, taktiziranjem ili upućenošću u tematiku putovanja kroz vrijeme i odnesite pobjedu. Poznavanje vremeplova i drugih naprava korištenih, slučajno ili ciljano, za istraživanje prošlosti i budućnosti pružit će vam prednost potrebnu da prestignete svoje suparnike i zadivite grofa Vrijeme.

Petak, 20:30, Atrium

Igra: Worms Live Tournament

Ima li sto zabavnije od potpunog uništenja prijatelja u izravnom okršaju? Vratite se u mladost, odigrajte partiju legendarnih Wormsa ili Scorched Eartha na velikom platnu, i dokažite prijateljima tko je najbolji!

Petak, 22:00, Atrium

Književni kviz: Works of Guy Gavriel Kay

Ovogodišnji kviz posvećen je počasnom gostu Liburnicona: vratite se ponovo u čarobni svijet Al-Rassana, odjedrite u Sarant i uđite u natjecateljsku priču ravnoj borbi između Phellana i Cadella. Družite se s likovima koje je vješti tkalac utkao u stranice Fionavarske tapiserije, osvojite vrijedne nagrade i iskažite se poznavanjem knjiga ovog velikog pisca. No budite oprezni, uvijek je moguće da netko zna i više od vas.

Petak, 23:00, Vanjski program

Igra: Jedi Academy

Došlo je vrijeme za finalne ispite na Jedi akademiji. Mladi padawani postaju punopravnim Jedi vitezovima. U ovoj večernjoj igri, morate položiti niz testova i zaslužiti naslov Jedi viteza pred vijećem Jedi mastera.  Kroz pet etapa dokazat ćeš svima da si upravo ti Jedi koji će promijeniti naš svijet!
1. FORCE; Putem “sile” podiži objekte.
2. LIGHT SABER; Koristi svoj mač kao da je dio tebe.
3. YODA TRAINING; Size matters not, … Look at me. Judge me by size, do you?
4. DARK SIDE; Moraš pronaći svoj put prema svjetlosti.
5. SITH LORDS; Pravi Jedi borci moraju znati otkriti gdje se Sithovi skrivaju.

Petak, 00:00, Atrium

Igra: Cylon Mugshots Released

Na brodu Cloud 9 se održava Liburnikon 3011. Zapovjednik Battlestar Galactice William Adama za pola sata će posjetiti Cloud 9 i održati govor. Iznimno je bitno da se do tada cijeli brod očisti od cylonskih špijuna. Na svu sreću, vi (osiguranje na Cloud 9) ste došli u posjed pet slika Cylonaca koji se nalaze na brodu. Nužno je da se prije Adaminog dolaska na Cloud 9 svih 5 Cylonaca zatvori. Zajedno s Adamom dolazi i poručnik Gaeta koji će dekodirati slike, no tada će već možda biti prekasno.

Petak, 00:30, Atrium

Filmski kviz powered by HBO Adria: Game of Thrones

“A Song Of Ice And Fire” serijal knjiga Georgea R. R. Martina je vrhunac fantasy literature, a “A Game Of Thrones”, serija snimljena prema prvoj knjizi, je megahit ove sezone. Za vas smo pripremili kviz koji će isprobati vaše znanje o seriji, i pružiti vam priliku da osvojite VRLO vrijedne nagrade! Originalna GoT majica čeka.. samo tebe.

Petak, 01:00, Librarium

Kviz: Iz seljaka u junaka!

Četvrto izdanje ovog, sad već tradicionalnog kviza vodi natjecatelje u magičan i opasan svijet D&D-a. Nova avantura je na pomolu, ali samo najbrže i najspretnije čeka bogatstvo, slava i mjesto u Liburniconskoj odaji junaka. Pokažite svoje znanje pravila ove kultne društvene igre (3rd edition) i dokažite svima da prijelaz iz seljaka u junaka i nije toliko težak.

______________________________________________________________________________

SUBOTA, 20.8.2011.

______________________________________________________________________________

Subota, 15:00, Crypta

Turnir: Citadels board game

U ovoj igri imate ulogu srednjevjekovnog plemića koji gospodari gradom i izgrađuje ga. Likvidirajte kralja, pokradite biskupa, zamijenite karte s protivnikom, razrušite građevinu arhitektu! Osim pametne izgradnje, Citadels od vas zahtjeva i mnogo blefiranja i diplomacije. Citadels – igra spletki i intrige. Zabava i živciranje zagarantirano!

Subota, 16:30, Universalis

LARP Alpha Centauri

Nakon dugog crnog razdoblja ljudske povijesti, čovječanstvo se ujedinilo pod zastavom Ujedinjenih Naroda, kako bi bilo osigurano da se svi narodi razvijaju u miru. Ukoliko je i bilo nekih problema, snažni diplomatski aparat i vojska UN-a, u korijenu su rješavali sve moguće sukobe… Otkrićem planeta pogodnog za život unutar Alfa Centauri sustava, Ujedinjeni Narodi (UN) rezolucijom SGH 1007-4M, 13.05. 2165 godine, donose odluku o pokretanju projekta „Centaur“ čiji je cilj ljudsko naseljavanje novootkrivenog planeta prozvanog zbog sličnosti sa Zemljom – Gea. Nakon dugogodišnje serije projektiranja, testiranja i razvijanja, 2206 godine je konačno izgrađen U.N.S. „Calypso“ ODESA – klas 3 kolonizacijski svemirski brod, koji je sposoban primiti sve resurse i neophodnu opremu sa 2000 kolonista, te se uputiti na dugo svemirsko putovanje u nama najbliži zvjezdani sustav udaljen 4.3 svjetlosne godine – Alfa Centauri. 2208 godine U.N.S. „Calypso“ lansiran je sa Zemlje sa 2000 kolonista u kriogenom stanju u pravcu sustava Alfa Centauri. Navigacija i održavanje broda u rukama je automatiziranih robotskih i kompjuterskih sustava. Današnji dan, 2335 godina: U.N.S. „Calypso“ orbitira oko planete Geae, unutar Alfa Centauri sustava ispunivši tako svoju glavnu namjenu, te započinje proces reanimacije ljudske posade broda… Sva odgovornost za budućnost Alfa kolonije, a možda i cijelog čovječanstva je sada u Vašim rukama!
U ovoj eksperimentalnoj Live Role Playing igri, nalazite se u ulozi svemirskih kolonista koji su sa Zemlje poslani u Alfa Centauri sustav sa ciljem da tamo koloniziraju Zemlji sličan planet Gea-u. Svaki igrač odabire željenu klasu za sebe između vojnika, inženjera ili znanstvenika, dobije svoj karton (mini character sheet) dodatak akreditaciji, a automatizmom postaje i političar (član Senata)… Pravila nisu komplicirana, možete ih pročitati dalje ispod, skinuti ovdje (http://www.istrakon.hr/wp-content/uploads/alfa-pravila.doc), dobiti isprintane na INFO-štandu Liburnicona 2011, a biti će i objašnjene prije početka same igre. Igru mogu igrati svi, nije potrebno nikakvo pred iskustvo ili predznanje, ali je ipak toplo preporučujemo „starijoj i ozbiljnijoj SF konvencijskoj gardi…

Subota, 18:30, Atrium

Star Wars Never tell me the odds

Never tell me the odds je igra statistike, nadmetanja i poznavanja Star Warsa do u najmanje detalje, koju smo izmislili u Starbase Cantini! Koncept igre je jednostavan – igrači započinju igru s nekoliko žetona, i voditelj igre pušta nasumične scene iz epizoda Star Warsa. Igrači prije puštanja scene mogu ulagati svoje žetone kladeći se koji će se lik pojaviti u toj sceni. Igrači koji su pogodili kupe onoliko žetona koliko su uložili i igra se nastavlja puštanjem nove scene. Cilj je skupiti 42 žetona, a pobjednik će dobiti besplatnu cugu.

Subota, 00:00, Atrium

Kviz: Star Trek miljunaš

‘Tko želi biti milijunaš”, tj. u ovom slučaju ”Tko želi zaradit više cuge” i otić doma teturajući. Kviz je ograničen na sat vremena trajanja i 20 sudionika od kojih će nekoliko njih prolazit vrlo zahtjevna pitanja kakvih se sigurno ne bi mogle sjetiti ni tajne službe poput Obsidian Ordera i/ili Tal Shiara. Natjecatelji će prvo morat proći test ”Najbržeg Trekkija” koji zahtjeva izričitu točnost i brzinu. Oni koji savladaju spomenuti test će imati priliku sjesti nasuprot voditelja i odgovarati na 15 pitanja koja pokrivaju sve serijale i filmove Star Trek franšize. Nakon svakih 5 pitanja natjecatelji će preći u sljedeću dimenziju kojih ima 3, a sa višom dimenzijom povećava se i težina pitanja, ali i količina dobivene pive. U slučaju da naletite na pitanje zbog kojeg bi mogli ostati suhog grla i/ili nedovoljno utažene žeđi imate na raspolaganju tri džokera da vam olakšaju muke – Pitajte pro Trekkera, Pitajte posadu i pola pola, iliti 50:50. Zato se prijavite dok možete i ponavljajte si dvije izreke koje će vam zagarantirati uspjeh – ”Fortune favors the bold” i ”Today is a good day to drink!”.

Subota, 01:00, Librarium

Kviz: Guess the song

U ovom tradicionalnom Liburniconskom kvizu podsjetiti ćemo se hitova domaćeg i stranog novog vala, punka i rocka, ali i muzike iz raznih filmova. Najbolji natjecatelj biti će nagrađen, a za pobjedu će morati dati i nešto više od znanja.. a što to točno vidjet ćete na samom kvizu!