Radionice i izložbe

Liburnicon 2011

Igra: Star Wars: “Never tell me the odds”
Never tell me the odds je igra statistike, nadmetanja i poznavanja Star Warsa do u najmanje detalje, koju smo izmislili u Starbase Cantini! Koncept igre je jednostavan – igrači započinju igru s nekoliko žetona, i voditelj igre pušta nasumične scene iz epizoda Star Warsa. Igrači prije puštanja scene mogu ulagati svoje žetone kladeći se koji će se lik pojaviti u toj sceni. Igrači koji su pogodili kupe onoliko žetona koliko su uložili i igra se nastavlja puštanjem nove scene. Cilj je skupiti 42 žetona, a pobjednik će dobiti besplatnu pivu.

FX Radionica: Cylon Centurion
“By your comand!” rečenica je koju u originalnoj seriji Battlestar Galactica izgovaraju Cylon centurioni, zloglasni vojnici sajlonske imperije. Centurioni su prepoznatljivi po crvenom skeneru koji prodire iz vizira njihove kacige i izaziva jezu prolaznika. U ovoj radionici specijanih efekata demonstrirat ćemo kako napraviti Larsonov skener, crveno oko Cylon centuriona. Učesnici će moći upoznati se sa nekim osnovnim elektroničkim sklopovima i saznati kako napraviti svoj vlastiti skener! Larsonov skener nosi ime po tvorcu Battlestar Galactice i Night Ridera Glenu Larsonu. Broj učesnika: do 8.

Igra: CYLON MUGSHOTS RELEASED!
Na brodu Cloud 9 se održava Liburnikon 3011. Zapovjednik Battlestar Galactice William Adama za pola sata će posjetiti Cloud 9 i održati govor. Iznimno je važno da se do tada cijeli brod očisti od cylonskih špijuna. Na svu sreću, vi (osiguranje na Cloud 9) ste došli u posjed pet slika Cylonaca koji se nalaze na brodu. Nužno je da se prije Adaminog dolaska na Cloud 9 svih 5 Cylonaca zatvori. Zajedno s Adamom dolazi i poručnik Gaeta koji će dekodirati slike, no tada će već možda biti prekasno.
O Voditelju:Aleksandar Gavrilović, član Starbase Cantine, predstavljao je udrugu na Istrakonu 2011. igrom Star Trek: Double or Nothing, i na SferaKonu sa svoje dvije Battlestar Galactica igre: Investigation Committee i Cylon Mugshots Released.

Radionica heklanja zmajeva
“Oduvijek ste htjeli imati vlastitog zmaja? Makar i heklanog? Ako je to istina, dođite na opuštajuću radionicu isprepletanja niti i stvaranja mitskih bića iz klupka vune. Dobrodošli su svi od početnika do iskusnih heklaroša. Broj sudionika je ograničen na 10, stoga se brzo prijavite i ne zaboravite ponijeti za sobom puno dobre volje i strpljenja.”

Igra: LARP Alpha Centauri
Nakon dugog crnog razdoblja ljudske povijesti, čovječanstvo se ujedinilo pod zastavom Ujedinjenih Naroda, kako bi bilo osigurano da se svi narodi razvijaju u miru. Ukoliko je i bilo nekih problema, snažni diplomatski aparat i vojska UN-a, u korijenu su rješavali sve moguće sukobe… U takvim uvjetima ljudi su se konačno okrenuli znanosti i svom napretku. 2137 godine dr. Edvard Von Heinricht ostvaruje proces dobivanja energije uz pomoć fuzijskog generatora. Slijedi cijeli niz otkrića koja su doslovno promijenila svijet… Otkrićem planeta pogodnog za život unutar Alfa Centauri sustava, Ujedinjeni Narodi (UN) rezolucijom SGH 1007-4M, 13.05. 2165 godine, donose odluku o pokretanju projekta „Centaur“ čiji je cilj ljudsko naseljavanje novootkrivenog planeta prozvanog zbog sličnosti sa Zemljom – Gea. Nakon dugogodišnje serije projektiranja, testiranja i razvijanja, 2206 godine je konačno izgrađen U.N.S. „Calypso“ ODESA – klas 3 kolonizacijski svemirski brod, koji je sposoban primiti sve resurse i neophodnu opremu sa 2000 kolonista, te se uputiti na dugo svemirsko putovanje u nama najbliži zvjezdani sustav udaljen 4.3 svjetlosne godine – Alfa Centauri.

Igra: Star Wars: Jedi Academy
Došlo je vrijeme za finalne ispite na Jedi akademiji. Mladi padawani postaju punopravnim Jedi vitezovima. U ovoj večernjoj igri, morate položiti niz testova i zaslužiti naslov Jedi viteza pred vijećem Jedi mastera. May the force be with you…