Zabavni program i performansi

Liburnicon 2013

Uz ostale sadržaje, nudimo i bogat zabavni program, uz glazbu, prezentacije, predstave, radionice i koncerte.

BELFAST FOOD

Belfast Food ”Riječki Irci” spadaju u najveće domaće koncertne atrakcije. U početku su svirali prepjeve i obrade rock i irskih pjesama, dok kasnije vrlo uspješno započeli rad na vlastitim skladbama. ”Šporki stari grad” njihov je najveći komercijalni uspjeh uz suradnju s Miletom Kekinom iz Hladnog Piva u pjesmi ”Van iz grada”. U sklopu riječke rock scene, Belfast Food je nekarakterističan izdanak iste. Tijekom njihovih nastupa uvijek je prisutna velika količina energije i dobrih vibracija.

THE SHAMROCK

Ideja za stvaranjem The Shamrocka počinje nastupom na 29. Ri Rocku, kada dotadašnji Punk bend „Shamrock“ odlučuje svirati jednu od svojih pjesma na blokflauti. Nakon izvanredno dobre reakcije publike sve se brzo razvija. Bend odlučuje svirati (irski) Folk. Već prisutni članovi kupuju prigodne instrumente, pridružuju se novi članovi i bend u novom ruhu kreće u osvajanje publike mnogim odličnim nastupima.

MUSIC CORNER LIBURNICON

Nana-nana-nana-nana.. Uuuu yeaaah bejbe!!!
Ove godine glazboljupci dolaze na svoje. Osim izvrsnih koncerata, DJ-a, karaoke, guess the songa i sl. glazba ce odjekivati i svim hodnicima naše škole.
Naime, u jednom od prostorija nalazit će se brojni glazbeni instrumenti gdje će svaki glazbenik (amaterski ili profi) moći pokazati svoje znanje. Biti će to prostorija za jammanje! O da!
Pozivamo sve glazbenike koji budu željeli nešto odsvirati pred Liburnicon publikom da to bude zabavno, edukativno te neagresivno. Strogo zabranjeno unošenje hrane i pića u Music Corner!

Andrea Andrassy: Stand-up nastup

Poznata hrvatska stand-up komičarka i kolumnistica u svojim materijalima dotiče se svega, od ljubavnih savjeta do porno filmova, a uvijek postiže isti rezultat kombinacijom humora i šarma.

Ordo Sanctiviti: Mala škola srednjovjekovnog mačevanja

U ovoj prezentaciji članovi riječke udruge Ordo Sancti Viti podučavat će vas osnovama srednjovjekovnom mačevanja, koristeći jedno i pol ručne mačeve. Koje su bile osnovne škole? Koji su bili osnovni položaji? Koje dijelove tijela se nastojalo pogoditi i odgovore sva na ostala pitanja saznajte u ovoj prezentaciji koju vode Ratimir Grobnički, Melkart i Pelin Kovač

Ordo Sancti Viti: Mačevanje – okršaj

U ovoj bespoštednoj bitci između vitezova Ratimira Grobničkog, Melkarta i Pelina Kovača podržite svog favorita na putu do pobjede i vječne slave!

Pirate Scavenger Hunt (Lešinari)

Ako ste dovitljivi, spretni, snalažljivi, šarmantni i imate dobru moć uvjeravanja okupite se u grupe i krenite u lešinarenje! Savladajte izazove, skupljajte bodove i budite spremni zaraditi pokoji prijeki pogled od strane drugih posjetitelja koje ćete izgnjaviti svojim lešinarenjem tijekom ove piratske igre.
Napomena: uvjet za sudjelovanje u ovoj igri je posjedovanje mobilnog telefona ili neke druge naprave koji ima mogućnost fotografiranja/snimanja jer ćete dokaz o izvršenom lešinarenju morati podastrijeti strogom oku našeg žirija!

Cosplay

Kao i svake godine na Liburniconu ćete se moći zabaviti i s nezaobilaznim cosplay natjecanjem! Ove godine je poseban naglasak na piratskoj tematici, no svako kostimiranje je itekako poželjno. Ove godine imamo posebne nagrade, naj pirati i naj piratica dobivaju putovanje na Pirate party boatu u nedjelju, a za klasični cosplay imamo još posebniju nagradu. :D
Prijave šaljite na : maja.mirkovic9@gmail.com, prije Liburnicona, no moći ćete se prijaviti i na samome konu. Natjecanje traje oba dana trajanja konvencije, a proglašenje će biti u subotu u večernjim satima.
Željno iščekujemo vaše maštovite uratke i vidimo se na Liburniconu!