Igraonica – Demonstracije strateških igara minijaturama

Liburnicon 2016, Novosti

Samo hrabro i okušajte se u Warmachine i Hordes, Infinity, X-Wings i Warhammer 40000!

 

minijature hordesWarmachine i Hordes

Warmachine i Hordes su dinamične stolne strateške igre s minijaturama za dva ili više igrača koje se odvijaju u parno pogonjenom fantastičnom svijetu Željeznih kraljevstava. Dvije različite strane iste kovanice, Warmachine i Hordes koriste ista pravila te se mogu igrati neovisno ili jedna protiv druge. Njihova razlika leži u rasponu frakcija koje su dostupne u svakoj od igara te načinu na koji svaka strana vodi rat.

 

minijature - infinityInfinity

Infinity je tabletop wargame izdavača Corvus Belli. To je igra koja simulira futurističke obračune pomoću Sci-Fi temiranih minijatura i terena. Igrači kontroliraju tim elitnih vojnika s posebnim vještinama i natječu se s protivnikom u izvršavanju misija. Timovi se sastoje od raznih specijalista poput snajperista, liječnika, hakera i teške pješadije u mehaničkom oklopu.

 

minijature - x wingX-Wing

Zapovijedajte Millenium Falconom i probijte se kroz polje asteroida dok vam je Slave-1 za petama ili razbijte pobunjeničko smeće TIE fighterom, dok Darth Vader prilazi s boka.

Star Wars X-Wing je taktička dogfight igra minijaturnih brodova iz Star Wars svemira. Vi kontrolirate 2-6 brodova koji se nadmeću s protivnikom. Cilj igre je skupiti što više bodova uništavanjem neprijateljskih brodova i odnijeti pobjedu. Igra je vrlo dinamična, a pravila je moguće naučiti u manje od deset minuta. Partija traje od 30 do 70 minuta, ovisno o tome koliko ste (ne)sretni u svom naumu. Donesite vlastite brodove ako ih imate ili zaigrajte s već postojećim listama koje će vam biti dostupne.
minijature -warhammer-40kWarhammer 40000

Kratki uvod u osnove igre koja nije igra, već obuhvatan hobi smješten u znanstveno-fantastični svijet ljudi, heretika, demona i raznih rasa aliena te brutalnih bitaka i stalnih osvajačkih pohoda u prostranstvima Svemira u kojem možete naučiti štošta, od mogućnosti razvoja osjećaja za estetiku, do mogućnosti uništenja općeprihvaćenih pravila etike. I kako uz to uništiti protivnika na bojnom polju.